Unika osiguranje dokapitalizovano sa tri miliona evra

Bez autora
Dec 30 2011

Većinski vlasnik Unika (Uniqa) osiguranja u Srbiji, austrijska Unika Versićerungen, uložio je u dokapitalizaciju te kompanije tri miliona evra. Ovom dokapitalizacijom Unika osiguranje garantuje dalju sigurnost i stabilnost poslovanja na srpskom tržištu, kako za klijente, tako i za poslovne partnere. Odluka o dokapitalizaciji pokazuje dugoročnu posvećenost akcionara daljem razvoju poslovanja i ostvarenju strateških ciljeva Unika Srbije. Unika osiguranje je osnovano pre pet godina i u grupi je prvih pet osiguravajućih kompanija u Srbiji. Investicije te osuguravajuće kuće u Srbiji su premašile 50 miliona evra. Unika osiguranje je istaklo da je, prema izveštaju Narodne banke Srbije, koja je nadležna za kontrolu poslovanja osiguravajućih kuća, u trećem kvartalu 2011. godine imalo najveći rast premije (15,16 odsto) u odnosu na prvih pet osiguravajućih kompanija na srpskom tržištu, tako da je njegovo tržišno učešće šada 6,42 odsto.

Unika osiguranje dokapitalizovano sa tri miliona evraVećinski vlasnik Unika (Uniqa) osiguranja u Srbiji, austrijska Unika Versićerungen, uložio je u dokapitalizaciju te kompanije tri miliona evra, saopšteno je danas.

"Ovom dokapitalizacijom Unika osiguranje garantuje dalju sigurnost i stabilnost poslovanja na srpskom tržištu, kako za klijente, tako i za poslovne partnere", ističe se u saopštenju Unika osiguranja.

Dodaje se da odluka o dokapitalizaciji pokazuje dugoročnu posvećenost akcionara daljem razvoju poslovanja i ostvarenju strateških ciljeva Unika Srbije.

Unika osiguranje je osnovano pre pet godina i u grupi je prvih pet osiguravajućih kompanija u Srbiji.

Investicije te osuguravajuće kuće u Srbiji su premašile 50 miliona evra.

Unika osiguranje je istaklo da je, prema izveštaju Narodne banke Srbije, koja je nadležna za kontrolu poslovanja osiguravajućih kuća, u trećem kvartalu 2011. godine imalo najveći rast premije (15,16 odsto) u odnosu na prvih pet osiguravajućih kompanija na srpskom tržištu, tako da je njegovo tržišno učešće šada 6,42 odsto.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik